Mitä refleksologia on?

Refleksologia
-koko kehon vyöhyketerapia

Refleksologia eli koko kehon vyöhyketerapia perustuu ikivanhaan hoitomuotoon, jota on harjoitettu ympäri maailmaa tuhansia vuosia. Hoidolla elvytetään kehon omia parantavia voimavaroja ja pyritään kehon tasapainoon hoitamalla kehon psyykkisiä ja fyysisiä häiriötiloja. Refleksologialla voidaan mm. rentouttaa ja rauhoittaa, lievittää lihaskireyksiä, jännitystiloja ja stressiä, parantaa unen laatua, vilkastuttaa aineenvaihduntaa, helpottaa kipu- ja särkytiloja, tasapainottaa hormonitoimintaa ja parantaa vastustuskykyä.

Refleksologiassa hoito perustuu siihen, että ihmisellä on heijastejärjestelmiä kehossa. Näitä heijastekarttoja ja vyöhykkeitä löytyy esim. korvista, kasvoista, käsistä ja sääristä – jalkapohjien lisäksi. Heijastekartat ovat ikäänkuin pienoismalleja ihmisen kehosta. Kehomme aktivoi näitä heijasteita eri tilanteissa ja vaivoissa, ja heijasteita hoitamalla hoidamme myös itse vaivaa.

Eri puolilla kehoa sijaitsevia heijasteita ja ratoja hoidetaan käsin painelemalla, hieromalla ja puikkojen kanssa. Pääasiassa hoito suuntautuu pään, korvien, käsien, säärien ja jalkaterien heijasteiden hoitamiseen. Hoitamalla useampia heijasteita saadaan hoidosta tehokkaampi. Ensimmäisellä hoitokerralla käymme läpi taustatiedot mahdollisimman kattavasti, jotta hoito voidaan suunnitella yksilöllisesti ja asiakkaan tarpeet huomoiden.

Refleksologia on hoitomuotona prosessi ja parhaimman hyödyn saamiseksi suositellaan useampaa hoitokertaa. Hoitoprosessin aikana tärkeää on kuunnella omaa kehoaan. Hoidon aikana keskityt vain ja ainoastaan itseesi ja siihen, miltä hoito sinussa tuntuu. Hoidon jälkeen saat neuvoja, mitä seurata ja tehdä kotona. Voit aina olla yhteydessä minuun, jos herää kysyttävää!

Mamarefleksologia - Apua lapsettomuuden hoidossa

Refleksologisella vyöhyketerapialla voidaan hoitaa hormonitoiminnan häiriöiden aiheuttamaa lapsettomuutta. Hoidon tarkoitus on saada keho rentoutumaan ja aktivoimaan kehon omaa paranemissysteemiä, auttaen näin tasapainon saavuttamisessa.

refleksologialapsettomuuteen

Mamarefleksologia - Raskaudenaikainen hoito

Refleksologisesta hoidosta on hyötyä koko raskauden ajan. Hoidolla voidaan helpottaa mm. tulevan äidin lihasjännitystä, turvotusta ja unettomuutta. Raskauden loppuvaiheessa hoidon avulla valmistellaan äiti tulevaan synnytykseen rentouttamalla lantion alueen lihaksia ja aktivoimalla äidin hormonitoimintaa.

Mamarefleksologia

Beberefleksologia

Koko kehon vyöhyketerapiaa voidaan antaa myös pienille vauvoille. Yleisimmät hoitoon hakeutumisen syyt ovat vauvan koliikki ja unettomuus. Hoito tehdään aina vauvan ehdoilla; ajan kanssa, hellävaraisesti ja turvallisesti, tuottaen näin vauvalle mielihyvää. Vauvan ihon kosketus ja lempeä hieronta aktivoivat aivoja, hermostoa ja sisäelimiä mielihyvää lisäävien hormonien vaikutuksesta.

Koko kehon vyöhyketerapiassa keskitytään hoitamaan nimenomaan vauvan ongelmaan liittyviä heijasteita kokonaisvaltaisesti, jolloin hoidosta saadaan tehokas. Hoito tulisi toteuttaa 1-6 kertaa parhaimman mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi. Hoitojen väli vaihtelee päivästä n. viikkoon, hoitoväli arvioidaan kunkin kohdalla erikseen. Kotihoito-ohjeiden turvin hoitoa voidaan jatkaa myös kotona vanhempien toimesta.

beberefleksologia

Hinnasto

Perushinnasto refleksologisiin hoitoihin.

60 min vyöhyketerapia 52 e
Mamarefleksologia (60 min) 52 e
Beberefleksologia (60 min) 45 e

”Henkistä tasapainoa ja

fyysistä hyvinvointia”

Refleksologi Päivi Yli-Heikkuri
paivi.yliheikkuri@gmail.com